Милорад Додик / - Фото: Н1
01/05/2022 u 18:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Додик: Због амбасадора Русиjе, у Доњу Градину нису дошле западне дипломате

Ми смо позвали све амбасадоре, а кад су добили позиве онда jе почело, не тако директно, позивање наших људи из протокола и указивање да би било добро да ту не буде руски амбасадор, рекао jе Додик

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изjавио jе да jе прави разлог недоласка делегациjе западних земаља на комеморативни скуп за jасеновачке жртве у Доњоj Градини таj што jе присуствовао амбасадор Русиjе у БиХ, Игор Калабуов.

- Прави разлог jе што jе ту био амбасадор Русиjе. Ми смо позвали све амбасадоре, а кад су добили позиве онда jе почело, не тако директно, позивање наших људи из протокола и указивање да би било добро да ту не буде руски амбасадор - рекао jе Додик новинарима у Козарскоj Дубици, преноси Н1.

Оцијенио jе да jе такав поступак страних дипломата увреда и да jе „цинично и jадно то што неки страни изасланици нису присуствовали“. Казао jе да се сада полемише и о томе ко се осуђуjе за злочине над Србима у Другом свјетском рату и да ли су међу њима и Њемци.

- Њемци су били овдје, побили су наш народ, шта jе ту проблем? Нико то ниjе рекао о садашњим Њемцима, него се говори о историjскоj чињеници. Нисмо ми ваљда сами себе окупирали, па сами себе убиjали? Убиjали су нас и побили наш народ усташе, а њихови шефови и ментори су били Њемци", навео jе Додик.

Поводом Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Jасеновац и 77. годишњице пробоjа последњих jасеновачких логораша, данас су у Спомен-подручjу Доња Градина били амбасадори Русиjе Игор Калабухов, Србиjе Александар Ђорђевић и представници Амбасаде Кине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 09:03