Шефик Џаферовић / - фото: Н1
31/10/2021 u 12:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Џаферовић: Додик да се повуче из политике

Бошњачки члан Предсједништва БиХ оцијенио jе да jе та држава у наjвећоj кризи од потписивања Деjтонског мировног споразума

Бошњачки члан Председништва БиХ Шефик Џаферовић (СДА) изjавио jе да српски члан Предсједништва и лидер Савеза независних социjалдемократа (СНСД) Милорад Додик треба да се повуче из политике.

Џаферовић jе рекао и да „великосрпска идеолошка кухиња неће проћи“.

Уочи данашње сесиjе Круга интелектуалаца 99 он jе нагласио да би надлежне институциjе требало да реагуjу на Додикове потезе и оно што он планира да уради, пише Н1.

Према његовим ријечима, Додиково свођење Бошњака искључиво на вјерску заjедницу jе „примитивизам“, додавши да jе то последица „великосрпске идеолошке кухиње“ коjа „неће проћи“.

– Тиме у свијету желе направити другачиjу представу о Бошњацима како би добили наклоност за своjе ретроградне политике. То jе представа о њима самима – да су примитивци – казао jе Џаферовић.

Бошњачки члан Предсједништва БиХ оцијенио jе да jе та држава у наjвећоj кризи од потписивања Деjтонског мировног споразума.

- Узрок jе непоштовање Деjтонског мировног споразума, jер се блокираjу државне институциjе. То jе наjвећа опасност. Блокирати рад, а позивати се на друге елементе Деjтона, значи рушење овог споразума - истакао jе Џаферовић.

Говорећи о недавно усвоjеноj Декларациjи СНСД-а, он jе навео да jе то „врло опасан документ“.

- То jе на трагу онога што су раниjе усваjали, а тиче се будућности Босне и Херцеговине. То jе неприхватлjиво. Новина jе да се отишло корак далjе – кренуло се у операционализациjу онога што jе договорено - казао jе Џаферовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 12:42