/ ATV ILUSTRACIJA
16/11/2021 u 16:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Епилог акције у БиХ : Заплијењено више стотина килограма марихуане, ухапшени сарадници шкаљараца

Извор близак истрази каже да се група терети да је од 2019. године до данас из Албаније, Косова и ЦГ у БиХ и Европску унију кријумчарила веће количине марихуане, док је у обрнутом смјеру шверцовала кокаин

У акцији ”Транспортер” Министарства унутрашњих послова РС ухапшено је девет особа, а трага се за још двије, због сумње да су се као организована група бавили међународном трговином дроге, преноси Avaz.ba. Оа акција повезује се са хапшењем шкаљарца које се догодило у јулу.

Детаљи акције у БиХ: Ухапшено девет шкаљараца, претреси на више од 20 локација

Како сазнаје портал "Avaza", у претресима је пронађено више стотина килограма марихуане.

Шкаљарац изручен ЦГ: Осумњичен за тешко убиство путем подстрекавања и помагања

У акцији је ухапшен Бојан Цвијетић, некадашњи савјетник Драгана Мектића у министарству безбједности БиХ, који је означен као прво име ове криминалне групе. Ухапшени су и Александар Николић, Саша Рађевић, суспендовани инспектор МУП-а РС Младен Миловановић, Иван Јурић, Тијана Стојановић, Драган Кресојевић, Синиша Бачић и Игор Кнежевић. Трага се за Петром Дукићем, власником кафе бара ”План Б” у Бањој Луци, као и Радиславом Тешићем који се налази у иностранству, али се јавио полицији.

- По наредбама Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ извршени су претреси на 20 локација у Бања Луци, Приједору, Босанској Градишци и Источном Сарајеву, те у Тузли и Сарајеву. Сви су осумњичени за организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге - саопшио је МУП РС.

Извор близак истрази каже да се група терети да је од 2019. године до данас из Албаније, Косова и Црне Горе у БиХ и Европску унију кријумчарила веће количине марихуане, док је у обрнутом смјеру шверцовала кокаин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 11:37