/ - SCREENSHOT (YOUTUBE-ALDŽEZIRA)-ILUSTRACIJA
30/10/2021 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Европска комисија: Хрватској 319 милиона еура за штету од земљотреса

Министарство подсјећа да је Хрватској у августу ове године уплаћен дио у износу од 41.325.507 еура, а према приједлогу одлуке ЕК, укупни износ ће бити 319.192.359 еура

Европска комисија донијела је одлуку да се Хрватској одобри 319 милиона еура бесповратне помоћи за санацију штета од земљотреса на Банији, јављају агењнције преносе медији.

Европска комисија је у петак објавила информацију о усвајању одлуке о додијели средстава Фонда солидарности ЕУ, на основу захтјева који је Хрватска поднијела у сврху накнаде средстава за санацију штета насталих у земљотресима из децембра 2020. године, који су највише погодили подручје Баније и шире околине, саопштило је данас Министарство просторнога уређења, градитељства и државне имовине.

Како преноси Хина, ријеч је о Приједлогу Одлуке о додјели средстава која ће бити упућена у даљи поступак у Европски парламент и Савјет ЕУ. Одлука ће бити извршна, односно исплата преосталог дијела средстава до укупно одобреног износа биће могућа тек након окончања поступка наведених тијела ЕУ.

Министарство подсјећа да је Хрватској у августу ове године уплаћен дио у износу од 41.325.507 еура, а према приједлогу одлуке ЕК, укупни износ ће бити 319.192.359 еура,

Исто тако, Хрватска је до сада већ примила 683,7 милиона еура бесповратне помоћи за санирање посљедица разорног земљотреса у Загребу, што укупно чини више од милијарду еура бесповратне помоћи колико ће Хрватска примити из Фонда солидарности ЕУ, наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:46