Рапидан пораст броја заражених у региону / - РТРС
27/01/2022 u 19:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грчка ублажава мјере, у ресторанима и баровима поново дозвољена музика

Одлучили смо да ублажимо ограничења, узимаjући у обзир ток пандемиjе у смислу броjа случаjева коjи су опадали последњих недеља - рекао jе министар здравља Танос Плеврис

Грчка ће ублажити неке од ограничаваjућих мјера коjе jе донијела прошлог мјесеца због пандемиjе, па ће тако у баровима и ресторанима поново бити дозвољена музика. И даље су остала на снази ограничења везана за броj присутних на спортским догађаjима, док jе дупла маска обавезна у супермаркетима и превозу.

Грчке власти су се одлучиле на ублажавање мјера jер притисак на болнице попушта будући да броj заражених последњих недеља опада.

Прошлог мјесеца пооштрене су епидемиолошке мјере тако да су барови, ноћни клубови и ресторани радили до поноћи, било jе забрањено стаjање у клубовима као и пуштање музике.

- Одлучили смо да ублажимо ограничења, узимаjући у обзир ток пандемиjе у смислу броjа случаjева коjи су опадали последњих недеља - рекао jе министар здравља Танос Плеврис у телевизиjском обраћању.

Он jе истакао да jе упркос сталном притиску на здравствени систем, стопа приjема и отпуштања из болница, краће траjање и лакша слика болести изазвана вариjантом омикрон, у поређењу са делта вариjантом, омогућила властима да ублаже ограничења.

Ограничења везана за капацитет остаjу на снази за спортске догађаjе, док jе дупла маска обавезна у супермаркетима и превозу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:11