Рамуш Харадинај / - РТРС
10/03/2022 u 10:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Харадинај: Ако српски војник уђе на Косово, Београд ће бити бомбардован

Како је додао, Србија зна да је Косово подручје одговорности Америке, Велике Британије и других, док је за Русију рекао да има утицај у неким дујеловима Балкана, али да на Косову нема уопште

Лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај изјавио је да "зна да Американци не дозвољавају ниједном српском војнику да упадне на територију Косова", као и да би Београд био бомбардован као 1999. године, ако би се тако нешто десило.

- То србијанско руководство врло добро зна. Ако србијански официр прође кроз територију Косова, Београд ће бити бомбардован, а не нека друга територија - рекао је Харадинај на РТВ Дукађини, преноси Телеграфи.

Како је додао, Србија зна да је Косово подручје одговорности Америке, Велике Британије и других, док је за Русију рекао да има утицај у неким дијеловима Балкана, али да на Косову нема уопште.

- Вучић и Србија у овом тренутку немају храбрости да интервенишу на сјеверу због међународне гаранције. Ако би се ​​то десило онда би цијели свијет знао да Вучић то ради у служби Русије - рекао је Харадинај.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:11