/ -Фото: Илустрација
21/09/2021 u 22:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрвати на Јутјубу слушају ћерку Милета Китића, занима их и Васо Бакочевић

"Лијепа наша", судећи по Јутјуб прегледима, гледа и "Задругу", Вучићеве наступе и Марићев јутарњи програм

Међу најгледанијим видео снимцима на хрватском Јутјуб-у су спотови пјевача из Србије, а Хрвате такође занима и црногорски ММА борац из Рисна Васо Бакочевић. 

- Ако лажу хрватски политичари, не лаже хрватски Јутјуб. Уђите у трендове, односно тамо гдје вам пише "истражите". Од првих пет најгледанијих видеа, свих пет су из Србије (односно један из БиХ, али српски стил)- пише хрватски историчар Горан Шарић. 

И заиста је тако. На листи најгледанијих видео клипова на Јутјубу су музичка емисија Звезде Гранда, хит српске фолк пјевачице Тее Таировић, а ту је и ћерка фолк пјевача Милета Китића- Елена, са њеном пјесмом "Лажи". 

Зато се Шарић пита што се Хрвати плаше "српског свијета", а обожавају српски полусвијет? 

image
-Фото: Фејсбук

- Могу Хрвати отићи из "српског свијета", али не може он из њих. Од првих десет снимака, осам их је из Србије. Од првих педесет најгледанијих видеа на Јутјубу у Хрватској, 27 их је из Србије. Сад идите на трендове у Србији. У првих 50 видеа, нема ни један једини из Хрватске- тврди Шарић. 

image

Шарић

-Фото: Архива

Шарић тврди да Хрвати највише гледају "Звезде Гранда", слушају српски поп фолк, а гледају и ријалити шоу програм "Задругу", наступе предсједника Србије Александра Вучића и емисију на ТВ Хепи уредника и новинара Миомира Марића. ​

- И док хрватски политичари и клеро-фашистичка десница у Хрватској људе плаши "српским свијетом", сви они кад дођу кући, након запаљивих говора о опасности "српског свијета", сједну у своје фотеље и гледају српски полусвијет- додаје он. 

Такође је напоменуо да је тренутно на 15. мјесту хрватских трендова "Помирење Таре Симонов и Анђеле Вештице".

- Хрвати стално циче о "великосрпској агресији", а једина агресија која долази из Србије је малтретирање ријалитијима, што до душе људи сами прихватају. Интересантно је и то да Хрвати тврде да са Србима немају ништа, да су они "Хрвати из Хрватске, а не са ових простора", да "Хрватска није на Балкану, него у средњој Еуропи", да су Срби опанчари, а онда кад год уђем у трендове на Јутјубу између 20-30 видеа од 50 је из Србије, а у исто вријеме у Србији у трендовима ма између 0 и 2 виде из Хрватске у просјеку у првих 50. Гледам те трендове на хрватском Јутјуб и не престајем се чудити. Можеш дјевојку одвести са села, али не можеш село из дјевојке. Могу Хрвати отићи из српског свијета, али не може српски свијет из њих- закључује Шарић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:27