Александар Вулин / - РТС
07/09/2021 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрвати о Вулину: Један од најгорих политичара, склон сулудим изјавама

Вулин је поручио да „српски свет“ није позив на сукобе, већ је „одговор на политичко и физичко насиље над Србима

Српски министар унутрашњих послова Александар Вулин ових дана поновно даје запаљиве изјаве у јавности, те промовише своју идеју "српског света", а за све је повод дешавање на Цетињу у Црној Гори, пише Index.rh.

Вулин је тако још једном у јавности поновио концепт „српског света“, нове верзије великосрпске политике, по којој је Београд главни град свих Срба, а Србија њихова матица, која има право мешање мешања у унутрашња питања суседних држава, а како би наводно заштитила права Срба.

Заправо не чуди што се након сукоба на Цетињу поводом устоличења митрополита СПЦ-а Јоаникија Александар Вулин гура пред микрофоне и камере. Његова политичка специјалност је увјек била „доливање уља“ на ватру. Сада то чини у својеврсном дуплом пасу с предсједником Србије Александром Вучићем, који Вулину пушта да даје сулуде изјаве, какве су и за њега самог, иначе склоног сулудим изјавама, ипак превише.

Данас је Вулин наставио у истом тону, одговарајући хрватском министру спољних послова Гордану Грлићу Радману, који се, у складу са својим интелектуалним капацитетима, неки дан након нереда на Цетињу запитао: „Што би то (српски свијет) требало значити? То бисмо хтели да знамо.“, запитао се он.

Вулин је поручио да „српски свет“ није позив на сукобе, већ је „одговор на политичко и физичко насиље над Србима, на ћутњу о злочинима у Олуји, на подсмевање покланим подрињским Србима“.

-Српски свијет настаје да се не би поновио јасеновачки геноцид и настаје да Велика Албанија не прође без бране и отпора. Да, када се Срби у Републици Српској присиљавају, под претњом робије, да прихвате да су геноцидан народ, да их има ко окупити и охрабрити да буду јединствени- навео је Вулин.

Вулин је истакао и да је то „политички миран и никакав другачији одговор на покушај отимања Косова и Метохије, на рушење Републике Српске, на враћање усташтва у службену политику Хрватске, на покушаје да се Србима одузме Црква, а да се Срби изван Србије прогласе агресорима и окупаторима, а трагови њихова постојања затиру“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:19