Илустрација / - Романовска овца
11/01/2022 u 11:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватска: Полиција трага за серијским убицом оваца

Прву лешину пронашао је супруг Драгице Жуфић у септембру прошле године, јавља Н1 из Босне и Херцеговине позивајући се на РТЛ

Мјештани хрватског села Шикићи, близу Пуле у Истри, проживљавају прави хорор - у протекла четири мјесеца у неколико наврата су у шетњи наишли на утробе убијених оваца како висе са стабала. За серијским убицом оваца трагају полиција и ветеринарска инспекција, али засад немају јасних одговора.

Прву лешину пронашао је супруг Драгице Жуфић у септембру прошле године, јавља Н1 из Босне и Херцеговине позивајући се на РТЛ.

 - Кад је долазио кући рекао би ми ‘ма гле жено тамо је, нашао сам на стаблу објешену неку утробу, па не знам ко то ради, није ми јасно’. И тако је то ишло, након два дана, три, дошао је опет кући и рекао ‘ма гле тамо сам у стаблу нашао неку овцу, завезана је с неким плавим шпагом, горе виси сва утроба и онда сам ја рекла ма чекај, идем ја то посликати -  започела је причу Драгица.

Одмах је позвала надлежне ветеринаре, инспекторе, хигијеничаре и ловце, који тврде да овако нешто још нису доживјели.

- Да напоменем да то с ловом и ловством нема никакве везе. Не знам шта бих рекао на овај случај. Ово је заиста чин једне болесне особе - рекао је Жељко Жупчић, предсједник Ловачког друштва Истра, Медулин.

Из полиције су рекли да су почели истрагу, а ветеринарска инспекција је објаснила да су тек у септембру регистровали да се инцидент догодио и да су збринули лешину овце.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:56