/ - FOTO. UNSPLASH- JOHANNES PLENIO OLUJA, NEVRIJEME, GRMLJAVINA, MUNJA
22/07/2023 u 19:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hrvatska zbog najave nevremena izdala narančasti i crveni meteo-alarm

Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja, stoji u upozorenju

Za dva regiona u Hrvatskoj proglašeno je crveno upozorenje, a za većinu zemlje narandžasto. Očekuje se nova oluja, moguće s olujnim vjetrovima, običnom kišom i gradom, prenose Novosti.rs.

Vatrogasac četvrta žrtva nevremena u Hrvatskoj

Slovenačka agencija za životnu sredinu (Arso) danas je za područje Slovenije, u vremenu između 14 i 23 sata, izdala narandžasto upozorenje za olujno nevrijeme. Prema Arsu, moguće je snažna oluja, s gradom i udarima vjetra i gromova.

DHMZ je danas objavio crveno upozorenje za riječku i dubrovačku regiju. U riječkoj regiji upozorenje je izdato zbog grmljavinskog nevremena, a u dubrovačkoj zbog toplotnog talasa.

Na snazi su i narandžasta upozorenja na grmljavinsko nevreme za skoro čitavu Hrvatsku. Izuzetak su kninska i dubrovačka regija za koje je narandžasto upozorenje objavljeno zbog toplotnog talasa.

DHMZ je izdao narandžasto upozorenje za grmljavinsko nevreme za srednji Jadran na potezu od Zadra do Splita te južna ostrva. Moguć je prolazno jak i olujni vetar, obilnija kiša i grad.

- Obavezno pratite vremenske izveštaje DHMZ-a o mogućim iznenadnim promjenama vremena i upozorenjima vezanima uz jačinu vjetra, opasnost od grmljavinskog nevremena i visinu temperatura, te skladno tome preduzmite mjere samozaštite - navodi se u objavi Civilne zaštite.

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzrokovati veliku štetu i zaštitite se od munja - stoji u upozorenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 15:12