Предсједник Вучић / - ФОТО: РТРС
21/09/2021 u 16:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хрватски новинар: Србија се неће усрећити, Вучић је српска верзија Туђмана

- Предсједник Вучић као да пати од параноје, а ту је и ваљда некакав месијански или нарцисоидни комплекс, па је наводна хајка на њега аутоматски и највећа икада - истиче Духачек

Новинар Индеx.хр Гордан Духачек, којег је предсједник Србије, Александар Вучић, својевремено назвао “биједним пискаралом”, рекао је за “Нову” да је шеф српске државе опседнут писањем хрватских медија, јер ужива у томе да буде медијски атрактиван. Он се осврнуо и на Вучићеву оцјену да је у Хрватској на делу “историјска и никад виђена хајка против једног човјека”, рекавши да таква тврдња прелази с подручја политике у психопатологију.

- Предсједник Вучић као да пати од параноје, а ту је и ваљда некакав месијански или нарцисоидни комплекс, па је наводна хајка на њега аутоматски и највећа икада - истиче Духачек.

Духачек је истакао да иако постоје сличности између Слободана Милошевића и његовог некадашњег министра информисања, чини му се да је можда још боље упоредити Вучића са Фрањом Туђманом.

 - Обојица су подривали демократију, држали под контролом све националне телевизије и били опседнути медијима. Обојица су изградили странке које функционишу на темељу корупције и клијентелизма, спроводили малверзације на изборима, промовисали национализам, уништавали институције, окруживали се послушницима, градили свој култ личности и имали једно лице за унутрашњу, а друго за спољну политику. Вучић је нешто попут закаснјеле српске верзије Туђмана. Србија се неће усрећити, као што није ни Хрватска - оцијенио је он.

Истакао је да је лоше за Србију, јер на свом челу има нарцисоидног и у основи јако осјетљивог предсједника.

 - Вучићев мушки его је прилично крхк, зато га сад толико погађа скандирање навијача. Можда је најпрецизнији одговор на питање како нама са стране изгледа Србија изгледа под Вучићем: Као земља у којој је Ерик Картмен постао предсједник - казао је хрватски новинар за Нову С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 10:22