Игор Додик / - фото: Инстаграм
15/01/2022 u 20:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Игор Додик најавио тужбу против америчког амбасадора у БиХ

Нелсон, који ускоро одлази из БиХ. казао је да је Додик уплетен у корупцију јер је "усмјеравао јавне тендере ка својој дјеци, односно ка АТВ-у"

Игор Додик, син члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, најавио је да ће тужити америчког амбасадора у Босни и Херцеговини Ерика Нелсона.

Нелсон, који ускоро одлази из БиХ. казао је да је Додик уплетен у корупцију јер је "усмјеравао јавне тендере ка својој дјеци, односно ка АТВ-у". На ту тврдњу реаговао је Игор Додик.

 - Јасно да амбасадор САД-а мора оправдати поступак његове администрације. Међутим, то му јако лоше иде. Ангажоваћу тим адвоката и пронаћи начин да га тужим за лажне наводе, па ће морати понудити било какав доказ о, како срамно тврди, усмјеравању јавног новца Додиковој дјеци преко АТВ -  написао је Игор Додик на Твитеру.

Подсјетимо, у опроштајном интервју за Независне новине Нелсон је, између осталог, одговорио и на питање о санкцијама Алтернативној телевизији (АТВ) која је повезана са Милорадом Додиком.

 - Знате колико смо озбиљни у вези са важности слободе новинарства. То је темељ сваке демократије. Тако да, ако АТВ има питања за нас, ми ћемо на њих одговорити. Нама као америчким држављанима није дозвољено да послујемо с АТВ-ом. Међутим, важно је разумјети да АТВ није санкционисана као медијска компанија. Санкционисана је као коруптивни пословни субјект који контролише Додик и његова породица за коруптивне сврхе. Додик је усмјеравао јавне тендере ка својој дјеци, односно ка АТВ-у. Санкције нису осуда новинара, него осуда коруптивног пословања -  одговорио је Нелсон (АТВ) која је повезана са Милорадом Додиком.

- Знате колико смо озбиљни у вези са важности слободе новинарства. То је темељ сваке демократије. Тако да, ако АТВ има питања за нас, ми ћемо на њих одговорити. Нама као америчким држављанима није дозвољено да послујемо с АТВ-ом. Међутим, важно је разумјети да АТВ није санкционисана као медијска компанија. Санкционисана је као коруптивни пословни субјект који контролише Додик и његова породица за коруптивне сврхе. Додик је усмјеравао јавне тендере ка својој дјеци, односно ка АТВ-у. Санкције нису осуда новинара, него осуда коруптивног пословања - одговорио је Нелсон.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 08:47