/ - MARKO MILJKOVIć I VELJKO BELIVUK FOTO: PRINTSCREEN/TV PINK
12/12/2021 u 19:11 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Истрага против супруга Беливука и Миљковића одлагана због трудноће

Осумњичене су тек у четвртак позване на информативне разговоре јер су се двије од њих, односно супруге Беливука и Миљковића, налазиле у другом стању

Бојана Беливук, Тања Миљковић, Снежана Ђорђевић и Марија Милутинов, супруге и таште Вељка Беливука, Марка Миљковића и Ивана Филиповског, које се терете за прање новца, пуштене су јуче да се бране са слободе, а како сазнаје НОВА С, оне су тек сада приведене јер су неке од њих биле у другом стању.

Привођење Беливукове и Миљковићеве изненадило је српску јавност, поготово због чињенице да је клан Вељка Беливука и Марка Миљковића приведен још почетком фебруара. Такође, додатно изненађење бацила је чињеница да се досад у више наврата говорило о финансијским вјештачењима и токовима новца ухапшене криминалне групе.

Осумњичене су тек у четвртак позване на информативне разговоре јер су се двије од њих, односно супруге Беливука и Миљковића, налазиле у другом стању, те се због тога чекало толико дуго. Тужилаштво, сем што испитује поријекло новца којим је купљено неколико станова у власништву осумњичених, испитује се и како су “пазарени” аутомобили и луксузни сатови.

Осумњичене, које се терете за трговину утицајем, саслушане су у четвртак у Тужилаштву за организовани криминал (ТОК) и оне су негирале кривично дјело прање новца, након чега су пуштене да се бране са слободе.

Засад се испитује како је купљено неколико објеката – један је на територији Панчева, у власништву Ђорђевићеве, док су два на име Миљковићеве и ријеч је о објектима у улицама Чачанска и Живка Давидовића. Такође, испитује се којим је новцем купљен стан у Козарчевој улици на Звездари.

Тако је ташта Вељка Беливука, односно мајка његове супруге Бојане, испричала да је старију кућу купила од своје уштеђевине, а потом је кренула да прави нову.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 12:35