Бакир Изетбеговић / - нет
04/09/2021 u 22:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић: Оно што ради СПЦ никоме није донијело добро, острашћене су обје стране

Када се вјерске заједнице умијешају у политику то буде на штету мира и људских живота. Српска православна црква то ради упорно већ скоро два вијека

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић коментарисао је данас дешавања у Црној Гори везана за устоличење митрополита Српске православне цркве Јоаникија у манастиру на Цетињу.

Како је рекао Изетбеговић, никада није добро када се вјера и политика помијешају.

-То обично буде на штету вјере. То није добра комбинација. Када се вјерске заједнице умијешају у политику то буде на штету мира и људских живота. Српска православна црква то ради упорно већ скоро два вијека”-казао је Изетбеговић.

Додао је да то није никоме нанијело никаквог добра, па ни Србима.

-Не знам како ће се сјутра развијати ствари. Острашћене су обје стране у Црној Гори. Наравно да су бригу изазвале те литије, па формирање владе у Острогу. Но показало се да је јачи процрногорски рефлекс-додао је Изетбеговић.

Нагласио је да Црна Гора има већину која је за ЕУ и НАТО интеграције.

-Црна Гора је доказала да је за то да се не негира геноцид у Сребреници. Одстранили су министра који га је негирао, донијели су Резолуцију о Сребреници. Ипак надјачава ова страна процрногорска-закључио је Изетбеговић у објави на Фацебооку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 15:23