Скриншот (Klix.ba)
20/07/2021 u 16:12 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изетбеговић: "Српски свет" је друго име за "Велику Србију", истина ће сачувати БиХ од те идеје

Поручио је и да се не смије релативизирати истина оног што се десило те да ће шехидска крви и истина очувати БиХ од поновних покушаја стварања "српских светова", подјела у Босни и Херцеговини

Предсједник Странке демократске акције Бакир Изетбеговић присуствовао је данас колективној сахрани у Меморијалном центру Камичани у Козарцу код Приједора након чега је јасно поручио да овдје није било несретног сукоба већ агресија, геноцид и етничко чишћење, пише Кlix.ba.

Изетбеговић је данас након sahrane е казао да је геноцид у Крајини једнак оном у Подрињу, али да је у Сребреници касније то било доста интензивније

-Агресију на БиХ, геноцид у БиХ, етничка чишћења учинила је српска страна, да не кажем српски народ, али кажем српска страна јер су то увијек појединици. То је био комплетни естаблишмент политички, вјерски, интелектуални, хиљаде њих спремни да почине злочин над комшијама и тога морамо бити свјесни-изјавио је Изетбеговић.

Додао је да је добро говорити о процесу помирења и праштања, али да се прије тога мора говорити о свијести онога што се десило и снази коју Бошњаци морају имати да се то не понови.

-Ако будемо слаби, подијељени, ако буде пуно оних који имају поданички рефлекс догодити ће нам се исте ствари. Снага и слога треба бити прва код Бошањака- додао је Изетбеговић.

Поручио је и да се не смије релативизирати истина оног што се десило те да ће шехидска крви и истина очувати БиХ од поновних покушаја стварања "српских светова", подјела у Босни и Херцеговини.

-Не могу се изједначавати стране, причати о несретном сукобу, то је била агресија, геноцид и етничко чишћење. "Српски свет" је друго име за "Велику Србију". Од Вучића очекујем да буде прецизнији и да не допушта такве ствари, али и да не шути док се изговарају такве ствари (оп.а. формирање српског света). Нас то треба освијестити. Ми радимо на томе да будемо снажнији, опрезнији и да никада не допустимо слабост која ће охрабрити агресију-закључио је Изетбеговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:58