/ - фото Срна
02/08/2021 u 13:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изгорио рафтинг камп на обали Таре, узрок људски фактор

У току jе рад на расвјетљавању и документовању овог случаjа, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговараjући извјештаj

Рафтинг камп "Енциjан" на десноj обали Таре у мјесту Брштановица у фочанскоj општини у потпуности jе изгорио у пожару коjи jе изазван људским фактором.

Како jе саопштено из Полициjске управе Фоча, осим овог пожара, на подручjу у њиховоj оперативноj надлежности за викенд су евидентирана четири пожара изазвана људским фактором, преноси Српскаинфо.

Полициjи jе у суботу, 31. jула, око 13.30 часова приjављен пожар у Рафтинг кампу “Енциjан”, у власништву особе чиjи су инициjали Ш.М.

– Пожар су локализовали припадници Териториjалне ватрогасне jединице Фоча. Камп jе изгорио у потпуности, а људских жртава ниjе било – наведено jе у саопштењу.

Приликом увиђаjа констатовано jе да jе пожар изазван људским фактором.

Увиђаj су извршили припадници Полициjске управе Фоча и инспектор за експлозивне материjе и послове заштите од пожара. Обавијештен jе дежурни тужилац Окружног jавног тужилаштва Требиње.

У току jе рад на расвјетљавању и документовању овог случаjа, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговараjући извјештаj.

– Полициjска управа Фоча апелуjе да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности коjе могу утицати на ширење ватре, као и да jе не остављаjу без надзора. Према особама коjа не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материjалну штету, полициjски службеници Полициjске управе Фоча ће предузети адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно те особе ће бити санкционисане – наводи се у саопштењу.

Из полициjе напомињу да су у случаjу неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара грађани дужни да одмах обавијесте надлежну ватрогасну jединицу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:05