Чедомир Јовановић / - фото: Принтскрин
06/09/2021 u 09:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jовановић: Дачић нема право да позива на хапшење Ненада Чанка

Подјсетио бих Дачића да његов предлог да се ухапси Ненад Чанак и да му се забрани улазак у Црну Гору, ниjе у његовоj надлежности. Црна Гора jе самостална држава и они сами одлучуjу коме да ускрате гостопримство, а и кога да лише слободе због дјеловања унутар њихових граница, рекао jе Jовановић

Председник Либерално-демократске партиjе (ЛДП) Чедомир Jовановић изjавио jе да предсједник Социjалистичке партиjе Србиjе Ивица Дачић „нема ни морално, а ни политичко право да позива на хапшење и протјеривање“ предсједника Лиге социjалдемократа Воjводине Ненада Чанка.

– Подсјетио бих предсједника Скупштине Србиjе Ивицу Дачића да његов предлог да се ухапси Ненад Чанак и да му се забрани улазак у Црну Гору, ниjе у његовоj надлежности. Црна Гора jе самостална држава и они сами одлучуjу коме да ускрате гостопримство, а и кога да лише слободе због дјеловања унутар њихових граница – рекао jе Jовановић агенциjи Бета, јавља Нова.рс.

Додао jе да се Дачић таквом изjавом сврстава на страну оних коjи се на груб начин мијешаjу у унутрашња питања самосталне Црне Горе.

– Потпуна jе бесмислица и Дачићева изjава да се Ненад Чанак одласком у Црну Гору ‘профилише пред изборе’. Чанак и малоброjни политичари у Србиjи коjи се залажу за грађанску Србиjу увек су стаjали раме уз раме са истомишљеницима у нашем региону, и никада нису ни помислили да мијењаjу своjе политичке ставове, од почетка свог политичког деловања до данас – казао jе Jовановић.

Додао jе да се то „сигурно не може рећи за партиjу коjу води Дачић, „а коjа jе Србиjу увукла у ратове са скоро свим бившим jугословенским републикама, коjа jе ушла у сукобе са НАТО и тако изгубила и Косово, и због коjе jедва да има Срба тамо гдје су наводно Србе бранили“.

– Истина jе да су Србиjа и Црна Гора успјеле без рата да се растану, али изгледа да Милошевићевом потрчку из наjсрамниjег времена српске историjе то ниjе по вољи, па данас жели да дијели савјете и правду сусједима у овом осјетљивом тренутку. Црна Гора ће сама наћи пут до боље будућности, дубоко вјеруjем у њену мултиетничку, грађанску и европску перспективу. И одавно jе способна да сама одлучуjе о свему – поручио jе Jовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 15:31