/ FACEBOOK LIVE SKRINŠOT/INDEX.HR
11/03/2022 u 12:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Као одредиште летјелице умјесто Yarun уписано Јарун?

Летјелица је била у служби оружаних снага Совјетског савезаих снага од ’79. до ’89. године, кад је завршила и њена производња

Јосип Штимац, бивши заповједник Хрватског ратног зракопловства, за N1 је коментарисао пад летјелице у Загребу.

Летјелица је била у служби оружаних снага Совјетског савезаих снага од ’79. до ’89. године, кад је завршила и њена производња, рекао је.

Нови детаљи: Беспилотна летјелица стигла из Мађарске у Хрватску брзином 700 км/х

-Та летјелица није мала, то није играчка, то је летјелица дужине отприлике као наш МиГ. Лансира се с камиона. Цијели се њен лет програмира на земљи, тачно куда треба отићи, када се вратити и кад се врати назад отварају се падобрани и она може ићи даље”.рекао је.

У Житомирској области у Украјини постоји мјесто које се зове. Упитан је ли могуће да је неко погрешно уписао одредиште летјелице, бивши заповједник ХРЗ-а каже да је и то једно од могућих рјешења, али да су се Украјинци оградили и казали да летјелица није њихова.

-То изгледа смијешно. Мени то доста логично изгледа. Ако се користи Гоогле Мапсом, он је најдетаљнији. То је мени било доста логично, ако су ишли. Ја не знам тај Yарун је ли на руској или украјинској страни и по подацима који су изашли на мрежама, наводно само Украјинци користе те летјелице, да их Руси не користе, јер они имају сигурно софистицираније, е сад, коме је то порука-рекао је Штимац.

Такве су се теорије појавиле и на друштвеним мрежама. Међутим, Украјинци су демантовали да је летјелица њихова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 13:44