Kfor, ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/12/2022 u 13:08 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

KFOR: Istražujemo incident u Zubinom Potoku, rješenja treba tražiti kroz dijalo

Dodali su da su planirani sastanci sa svim stranama i da je važno da svi uključeni izbjegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije i dovesti do eskalacije

KFOR je saopštio da istražuje incident koji se sinoć dogodio u Zubinom Potoku u neposrednoj blizini patrole NATO-a, u kojem su kako su naveli učestvovale nepoznate naoružane osobe u tom području, prenosi Avaz.ba.

- Povrijeđenih i materijalne štete nije bilo, a radimo na utvrđivanju svih činjenica - rekli su iz KFOR-a, prenosi Kosovo-online.com.

Dodali su da su planirani sastanci sa svim stranama i da je važno da svi uključeni izbjegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu izazvati tenzije i dovesti do eskalacije.

- Od svih aktera očekujemo da se uzdrže od provokativnih demonstracija sile i da traže najbolje rješenje kako bi osigurali sigurnost i sigurnost svih zajednica. Pozivamo sve strane da pomognu u omogućavanju bezbjednosti i slobode kretanja na Kosovu i spriječe da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga. Komandant misije KFOR-a predvođen NATO-om nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirivanje tenzija na sjeveru Kosova. On ostaje u bliskom kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces - navodi se u saopštenju.

KFOR je naveo da su posljednjih mjeseci pojačali svoje prisustvo i patrole.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:12