foto tviter- @NATO - KFOR / - FOTO TVITER- @NATO - KFOR
06/08/2024 u 16:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kfor o mostu: Nećemo oklijevati da se pozabavimo bilo kojim razvojem događaja koji utiče na bezbjednost

Sve odluke u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko rijeke Ibar moraju biti donijete u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, ponovili su iz Kfora.

Kako je Kfor naveo u saopštenju "jutros je direktor Kosovske policije obavijestio komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša, o predstojećem tehničkom pregledu na glavnom mostu preko rijeke Ibar u Mitrovici", prenosi Kosovonline.

- Jedinice Kfora održavaju stalno, fiksirano prisustvo na mostu i nastavljaju da sprovode redovne patrole u ​​okolnim područjima kako bi osigurale stabilnost i bezbjednost, za dobrobit svih lokalnih zajednica. Nećemo oklijevati da se pozabavimo bilo kojim razvojem situacije koji može uticati na bezbjednosno okruženje i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje našeg mandata UN-a. Stav Kfora je sve vrijeme bio jasan i dosljedan. Sve odluke u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko rijeke Ibar moraju biti donijete u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU- poručili su.

Kfor nastavlja da sprovodi svoj mandat – zasnovan na Rezoluciji Saveta bezbjednosti UN 1244 iz 1999. godine – da doprinosi bezbjednom  okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u svakom trenutku i nepristrasno.

- Kfor ima vidljivo, fleksibilno i dobro opremljeno držanje. Kfor djeluje kao treći bezbjednosni odgovor, u bliskoj koordinaciji sa Kosovskom policijom i misijom vladavine prava EU, koji su prvi i drugi bezbjednosni odgovorni- navode.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 17:45