ilustracija / - FOTO TVITER- @NATO - KFOR
05/08/2024 u 21:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kfor: O odluci o otvaranju mosta na Ibru razgovarati u Briselu

Svaka odluka u vezi sa otvaranjem glavnog mosta preko rijeke Ibar treba da bude donijeta u okviru dijaloga Beograda i Prištine uz posredovanje EU, saopštio je danas Kfor za RTV21.

Misija Kfora je odovoru ukazala da je spremna da doprinese bezbjednom okruženju, uključujući stalno prisustvo na mostu u Mitrovici i redovne patrole u ​​okolnim područjima, prenosi Kosovonline.

- Kfor nastavlja da sprovodi Rezoluciju 1244 Savjeta bezbjednosti UN na osnovu svog mandata iz 1999 – da doprinese bezbjednom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu i slobodi kretanja, u bilo koje vrijeme i nepristrasno; uključujući stalno prisustvo na mostu u Mitrovici i redovne patrole u ​​okolnim područjima- stoji u saopštenju.

Dodaju da iako nikada ne dijele operativne detalje, Kfor ima vidljiv, fleksibilan i dobro pripremljen položaj.

- Nećemo oklijevati da se pozabavimo bilo kojim razvojem događaja koji bi mogli da utiču na bezbjednosno okruženje i regionalnu stabilnost, uz puno poštovanje našeg mandata. Kfor djeluje kao treći bezbjednosni odgovor, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom, koji su prvi i drugi bezbjednosni odgovorni- navodi se u odgovoru Kfora.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 09:52