Комшић и Додик / Фото: Анадолија
19/10/2021 u 11:04 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комшић: Додик провоцира и само тражи инциденте

То што он ради може бити погубно по Републику Српску, сви се дистанцирају од њега, сматра он

Политика српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика развија се у два правца: један према међународној заједници, а други према нама, сматра предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Kомшић.

- Један правац је упућен представницима међународне заједнице који има за циљ да их натјера да пристану на фактично стање како га он креира и да међународна заједница каже: па добро, то све што је било у БиХ, хајмо сад поново те завађене стране довести за сто да са њима преговарамо, али о новом фактичком стању - казао је Kомшић за ФТВ.

Други правац његове политике је усмјерен према БиХ, додаје Kомшић и каже да су то што Додик ради, заправо провокације којима он тражи било какав инцидент.

- Што насилнији инцидент с наше стране, то њему боље. Додику се дешава нешто што он очигледно није очекивао. Он је очекивао већу подршку у Републици Српској за све ово што ради. Међутим, те подршке нема - казао је Kомшић.

Према његовим ријечима, Додик никако не може да се идентификује са народом у РС, односно да народ стопроцентно стоји иза свега онога што он ради.

- Њему треба инцидент на начин да он покаже како је он у праву и како смо ми ти који смо спремни да изазову инциденте и да он има оправдање за своје следеће потезе. Ово што ради Додик може бити погубно по Републику Српску и сви се дистанцирају од њега- закључио је Комшић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:34