Жељко Комшић / - ртс
23/09/2021 u 15:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Комшић: Милановић је превазишао Вучића

Указао је да у Уставу БиХ не пише да је он предсједник Хрвата, већ је, прецизира, „члан Предсједништва из реда тог народа“

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић каже да је изјавом да је предсједник свих Хрвата, предсједник Зоран Милановић, превазишао чак и, како је навео, предсједника Србије Александра Вучића који не говори да је предсједник свих Срба, преноси Нова. рс.

-То што сам чуо, то је врхунац глупости и анахронизма у региону. Чак ни Вучић не говори да је предсједник свих Срба- рекао је Комшић.

Комшић, који борави у Нјујорку без сагласности трочланог Предсједништва БиХ, каже да хрватски предсједник наступа као „поглавица“ цијелога народа, а не као предсједник једне државе.

За Милановића је рекао да је „човјек опасних намјера“ или „шарлатан опасних намјера“.

Указао је да у Уставу БиХ не пише да је он предсједник Хрвата, већ је, прецизира, „члан Предсједништва из реда тог народа“.

-Свако онај ко крене са коментарима о БиХ, препоручујем да прочита Устав БиХ. Ни ја не коментаришем начине како би они требало да организују Хрватску- рекао је Комшић, који је у Нјујорку учествовао у раду Генералне скупштине УН.

Милановић је раније у Нјујорку рекао да не зна у ком својству је и Комшић на Генералној скупштини УН и у чије име говори, као и да је он предсједник свих Хрвата, који имају хрватско држављанство.

Комшић је у изјави потврдио и да ће се поново кандидовати за члана Предсједништва БиХ на наредним изборима.

Њега, међутим, ни у овом мандату не признаје хрватска заједница у БиХ и званични Загреб, јер је у Предсједништво изабран гласовима Бошњака.

Стога је реформа Изборног закона годинама у фокусу јавности у БиХ, којом се, између осталог, тражи да други народи својом изборном вољом не могу да намећу представинке на највишим државним функцијама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. april 2024 13:40