Photo by Photos by Lanty on Unsplash, ilustracija
14/10/2021 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

"Корона бомба" на свадби у Краљеву: Од 400 сватова, 100 заражено

"Вакцина није обавезна, али, људи, ако нећете да се вакцинишите бар ту маску можете да носите"

После свадбе у Краљеву за око 400 људи, која је била прије око мјесец дана, око 100 сватова је завршило у ковид амбуланти, пише Курир.рс.

Само у првој недељи после весеља јавило се 25 новозаражених, а међу њима је био и млад мушкарац од око тридесет година, невакцинисан, који је умало завршио на респиратору, открива Владимир Новић, рендген техничар у краљевачкој Општој болници "Студеница".

Многи пацијенти накнадно се кају што се нису вакцинисали, што нису водили рачуна, али за неке буде и касно. А здравствени радници већ скоро двије године трпе последице њихове неодговорности.

- Била је то једна осредња свадбица од око 400 људи. Половину познајем. Од тог броја врло брзо њих око 100 је посјетило ковид амбуланту. А када дођу, негодују као и сваки дан у последње скоро двије године: "Шта је ово?! Чекам од шест јутрос". "Овај је после мене дошао, како је сада испред мене?!". А тај што је испред је мученик орошен хладним знојем. Распада се, не може да стоји, али свадбарца баш брига. Провео се фино на свадби и не интересује га. Ми морамо да га примимо, јер смо му ми киви што се заразио. И, наравно, није вјеровао да "коронела" или ста већ постоји - огорчен је Новић и додаје да због таквих људи гужве постају све веће.

- У првој недељи после свадбе се 25 људи јавило због позитивног теста. Млад дјечак, осамдесет и неко годисте каже: "Да сам знао никада не бих ишао на свадбу. Ако преживим, чим изађем из болнице ћу се вакцинисати". Изашао је недавно. Једва је избјегао респиратор! - објашњава наш саговорник и истиче да су здравствени радници  прва мета.

- Да ли је мало то што изгарамо на послу. Када се враћамо из смене не умијемо да погодимо врата од куће. Ја нисам антиваксер. Моја породица је вакцинисана. Вакцина није обавезна, али, људи, ако нећете да се вакцинишите бар ту маску можете да носите. Толико можете да нам помогнете, а не да се на помен маске као гушите, а нама, који носимо по двије, је баш супер! - закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

24. oktobar 2021 12:33