Đeljalj Svećlja / - FOTO:SCREENSHOT/YOUTUBE/RTK
25/10/2023 u 18:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovo: Svečlja tvrdi da ima „obavještajni podatak“ o pripremi novog napada

On je najavio da se ove grupe obučavaju u vojnim bazama oko granice sa Кosovom

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja rekao je da posjeduje obavještajne podatke da se u Srbiji „obučavaju i druge grupe za moguće napade na Republiku Кosovo“, piše Koha, prenosi KoSSev, prenosi N1.rs.

Pozvan u emisiju „60 minuta“ КTV-a, mjesec dana nakon ubistva narednika Afrima Bunjakua u napadu u Banjskoj, Svečlja je rekao da će u napadima koji se očekuju pored Milana Radoičića učestvovati i Zvonko Veselinović, prenosi KoSSev.

On je najavio da se ove grupe obučavaju u vojnim bazama oko granice sa Кosovom.

- Imamo obavještajne podatke da se obučavaju i druge grupe, da će, ne samo Radoičić, već i Veselinović biti dio budućih napada ako im dozvolimo da se dese, sa isključivom svrhom da izazovu novu situaciju na terenu gdje bi se položaj Srbije poboljšao u odnosu na njihov cilj da unište Кosovo - rekao je Svečlja.

Ministar unutrašnjih poslova je dodao da će Кosovo ispuniti sve procedure, da zatraži izručenje i suđenje Radoičiću pred pravosudnim sistemom na Кosovu, piše KoSSev.

Svečlja je rekao da su država Srbija, Vlada i predsjednik Srbije, odgovorni za ono što se dogodilo u Banjskoj 24. septembra.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 04:19