Prelaz Jarinje / - N1
12/11/2022 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kosovska carina poslala dodatno osoblje na prelaze Jarinje i Brnjak nakon ostavki

U četvrtak je 11 carinika sa sjevera Kosova podnijelo ostavke

Kosovska carina poslala je dodatno osoblje na prelaze Jarinje i Brnjak, nakon ostavki 11 carinika sa sjevera Kosova, potvrdio je za Gazeta Express portparol carine, Adriatik Staviljeci, prenosi N1.

- Da, dodatno osoblje je poslato. Sve pozicije su popunjene, rekao je Staviljeci za ovaj medij, prenio je KoSSev.

Potvrda o slanju novih radnika stiže dva dana nakon ostavki carinskih službenika, koji su se, kako je potvrđeno, u četvrtak razdužili i predali dokumentaciju o ostavkama Carinskoj službi Kosova na prelazu Jarinje.

U međuvremenu je portparol kosovske carine precizirao da je ukupno 11 radnika podnijelo ostavke, te takođe najavio da će na njihova mjesta biti raspoređeni carinici sa drugih prelaza.

Na Kosovu je u toku nova kriza sa tablicama, koja je nakon odluke Prištine da fazno sprovede odluku o preregistraciji, kojom prvo opominje vlasnike automobila sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu da ih prebace na RKS, kulminirala upravo izlaskom Srba iz kosovskih institucija. Od dana kada se sa napuštanjem kosovskih institucija započelo, kosovski premijer Aljbin Kurti u više navrata apelovao je na srpsku zajednicu da se u njih vrate, premda odbijajući da ispuni njihove zahtjeve – povlačenje odluke o preregistraciji i formiranje Zajednice srpskih opština.

Međunarodni predstavnici listom pozivaju na hitnu deeskalaciju napetosti, koja podrazumjeva da vlada u Prištini odloži rok za (pre)registraciju za narednih 10 mjeseci, a Srbi se vrate u kosovske institucije.

Beograd i Priština se i dalje za novonastalu situaciju uzajamno optužuju, naveo je KoSSev.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 10:24