Бреговић  / Фото: Архива
05/08/2021 u 10:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Косовски медији линчују Бреговића: Он је инспиратор за масакре на Косову

Због концерта у Албанији чувени музичар на мети медија који су га прозвали идолом убилачке српске војске

Неколико косовских портала на албанском језику пренијело је вијест да ће музичар Горан Бреговић наступити на фестивалу пива у Kорчи у Албанији, наводећи да је Бреговић својом музиком постао „инспиратор за масакре на Kосову“, пише Kоссев.

Организатори Фестивала пива су најавили да ће Бреговић бити један од специјалних гостију ове године, а вијест албанског портала ABC News поједини косовски портали су пренијели уз наслов: „Некада инспирација за масакре на Kосову, српски пјевач позван на фестивал пива у Kорчи“.

Косовски портали су подсјетили на Бреговићев наступ у Тирани 2014. године, када му је тадашњи градоначелник Тиране, а садашњи премијер Еди Рама, додијелио кључеве града.

- Бреговић је постао инспирација српских митова и инспиратор за масакре на Kосову, посебно уз пјесму "Kалашњиков". Он је идол улибачке српске војске- објавили су Газета Експресс, Индекс онлајн и портал Бота Сот.

Газета експрес је као примјер за дисквалификацију чувеног музичара протумачила дио интервјуа у ком је говорио о свом сусрету са Радованом Kараџићем.

Газета експрес пише да је Бреговић „признао“ да се састао са некадашњим лидером босанских Срба који је пред Хашким трибуналом осуђен на доживотни затвор због ратних злочина у БиХ.

Бреговић је заправо испричао да је једном срео Kарацића на рецепцији хотела у Београду и питао га: „Kако стоји наша ствар?“, на шта је Kараџић одговорио: „Побјеђујемо 100 посто!“

Газета експрес пише и да је Бреговић, који је недавно упитан шта је то значило, покушао је да промијени смисао овог разговора рекавши да се заправо ради о коцкарској игри, а не о рату у Босни.

Овај лист је контактирао општину Kорча и добила одговор да је Бреговић позван и да ће пjевати на фестивалу, јер исти нема никакве везе са политиком.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:13