У Сјеверној Макединији без преминулих / - (фото:ENAVABHARAT)
20/10/2021 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ковид пацијент који хе побјегао из болнице у Загребу пронађен мртав

Истичу како је након 35 минута реанимације пацијент проглашен мртвим

​Педесетогодишњак из околине Самобора, позитиван на ковид, прекјуче је побјегао из Клинике за инфективне болести др Фран Михаљевић у Загребу, гдје је био на кисеонику.

Након бјекства из болнице пацијент је, како сазнаје Индеx, јуче пронађен у насељу Хото Виле код мајке, гдје је преминуо, а на терену су били полиција и хитна.

Из Дирекције Завода за хитну медицину Загребачке жупаније за Индеx су рекли да су јуче (19.10.) у 15:56 примили позив с броја 112 за интервенцијом у Стрмцу код Свете Недјеље у насељу Хото виле.

 - Позив нам је стигао за интервенцију у Стрмцу у Хото Вилама. Хитна је на мјесто интервенције стигла у 16.02 сати. Затекли смо пацијента, рођеног 1968. без свијести и знакова живота. Након тога је приступљено реанимацији пацијента, да би се током реанимације од његове мајке сазнало да је пацијент ковид позитиван, да је био у болници Фран Михаљевић, те да је побјегао из исте болнице и да га је полиција тражила цијелу ноћ безуспјешно - рекли су из Завода за хитну медицину Загребачке жупаније.

Истичу како је након 35 минута реанимације пацијент проглашен мртвим.

 - Након 35 минута реанимације пацијент се проглашава мртвим, није имао пулс и појављују се сигурни знаци смрти. Од пацијентове мајке се сазнаје да је он побјегао дан прије из Заразне, гдје је био стављен на кисеоник. Заразна је расписала потрагу за њим и полиција га је тражила, али нису га нашли. Затечен је код мајке у Хото Вили, али пријављен је био на другој адреси - сазнаје Индеx из Завода за хитну медицину Загребачке жупаније.

Полиција реаговала на дојаву болнице о самовољном удаљавању

Из полиције су потврдили да је особа самовољно напустила болницу и да знају за догађај те да су реаговали.

 - Знамо за догађај, реаговали смо на дојаву болнице о самовољном удаљавању из болнице, у трену проналаска особе унутар 24 х, та је особа преминула на подручју Самобора у приватном простору -  речено је у Полицијској управи загребачкој.

Казали су како се ради о Клиници за инфективне болести др Фран Михаљевић.

Директорка те болнице др Алемка Маркотић рекла је да то "није први пацијент који је отишао самовољно из болнице".

На питање како пацијент може изаћи ако је на лијечењу, одговорила је у којем случају се пацијент може присилно задржати.

 - Ако је пацијент животно угрожен онда га можемо задржати, али ми немамо затвор, не можемо некога против његове воље држати. Ако је особа добро, могао је изаћи - рекла је.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 06:24