Robert Golob, premijer Slovenije   / - THE OFFICE OF THE PRIME MINISTER
16/10/2024 u 08:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Krivična protiv premijera Slovenije, sumnja u miješanje u rad policije

Slovenačka policija je podnijela krivičnu prijavu protiv premijera Roberta Goloba, potvrđeno je u specijalizovanom državnom tužilaštvu. Golob je optužen da je ometao rad policije.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, premijer Golob će odgovoriti na krivičnu prijavu u srijedu u 8.45 sati u Narodnoj skupštini,  prenijela je RTV Slovenija.

Policija je uputila pritužbu tužilaštvu, pošto je skoro dvije godine u pretkrivičnom postupku, od ostavke bivše ministarke unutrašnjih poslova Tatjane Bobnar, provjeravala njene tvrdnje o Golobovom miješanju u rad policije.

- Politika mora ostati pred vratima generalnog direktora policije - rekla je ministarka unutrašnjih poslova Bobnar u decembru 2022. godine, kada je prvi put javno upozorila na, po njenom mišljenju, nedopustivo miješanje predsjednika vlade u rad policije.

Ona je kao ministarka obavijestila tužilaštvo i antikorupcijsku komisiju o pritiscima na nju i tadašnjeg vršioca dužnosti generalnog direktora policije, a potom o njima detaljnije govorila pred skupštinskom istražnom komisijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 08:38