24/07/2021 u 17:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Крв" на рукама Ратка Младића на муралу у центру Београда

Ратко Младић је правоснажно осуђен пред Хашким трибуналом на доживотну казну затвора за геноцид у Сребреници, прогоне Бошњака и Хрвата, тероризирање грађана Сарајева

Мурал са ликом Ратка Младића, ратног злочинца, хашког осуђеника и бившег команданта Војске Републике Српске, освануо је јуче на углу улице Алексе Ненадовића и Нјегошеве на Врачару у Београду. Дан послије, непозната особа доцртала је на Младићевим рукама крв, алудирајући на злочине који су почињени за вријеме сукоба на територији Босне и Херцеговине, пише Nova.rs.

Ратко Младић је правоснажно осуђен пред Хашким трибуналом на доживотну казну затвора за геноцид у Сребреници, прогоне Бошњака и Хрвата, тероризирање грађана Сарајева и узимање припадника УНПРОФОР-а за таоце.

Жалбено вијеће Хашког трибунала недавно је потврдило првостепену пресуду којом је Младић проглашен кривим по десет тачака оптужнице – за учешће у геноциду у Сребреници, прогон, истребљење, убиство, депортацију становништва, присилно премјештање становништва, терорисање становништва, противправне нападе на цивиле и узимање талаца.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 13:44