/ EPA-EFE -
15/06/2023 u 16:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti: Čudi ćutanje međunarodne zajednice nakon postupaka Srbije

Premijer Kosova je pokazao i mapu gdje su se prema njegovim riječima kosovski policajci nalazili i naveo da se to dešavalo duboko na teritoriji Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da je iznenađen ćutanjem međunarodne zajednice zbog “postupaka” Srbije i pozvao da se izvrši pritisak na Beograd kako bi na slobodu bila puštena trojica, kako je naveo, kidnapovanih policajacam, prenose Vesti.rs.

-Pozivamo međunarodnu zajednicu da izvrši pritisak na Beograd i pozivamo na oslobađanje policajaca. Ponašanje Srbije nas ne čudi, nije promijenila apetite. Ono što nas iznenađuje je tolerancija i ćutanje međunarodne zajednice prema djelovanju Srbije, koja stalno traži destabilizaciju- rekao je Kurti.

Kurti je na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta za bezbjednost Kosova rekao i da je zbog bezbjednosti povećana kontrola vozila koja iz Srbije ulaze na teritoriju Kosova.

-Zavisno od analiza naših bezbjednosnih institucija dalji koraci će se preduzeti na osnovu njihovih preporuka. Naš cilj je bezbjednost. Tražimo oslobađanje policiaca i pozivamo međunarodne aktere da izvrše pritisak na Srbiju. Iznenađuje nas ćutanje međunarodnih faktora prema Srbiji i kidnapovanju tri policajca Kosova- rekao je Kurti.

Premijer Kosova je pokazao i mapu gdje su se prema njegovim riječima kosovski policajci nalazili i naveo da se to dešavalo duboko na teritoriji Kosova.

-Ne radi se o hapšenju u Srbiji, već o kidnapovanju na Kosovu. Ne radi se ni o kakvom prelasku granične linije od strane policajaca, kako to Srbija lažno tvrdi. Sve ovo ima i Kfor, ali njihovo ćutanje ne doprinosi ni deeskalaciji, ni istrazi, ni pravdi- naveo je Kurti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 08:33