/ FOTO - SHUTTERSTOCK
23/10/2023 u 12:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurti nastavlja s optužbama: Klan iz Novog Sada organizovao napad u Banjskoj

Kurti dalje navodi da je Miloš Vučević predsjednik stranke SNS, da je tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada "uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži prijatelj brata predsjednika Srbije Andreja Vučića"

Premijer Kosova Aljbin Kurti na svom nalogu na Fejsbuku iznio je danas nove optužbe na račun Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića povodom događaja u Banjskoj od 24. septembra. Kurti, između ostalog, tvrdi da je "paravojni, teroristički napad u Banjskoj organizovao klan iz Novog Sada, na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević", piše Kosovonline.

Kurti dalje navodi da je Miloš Vučević predsjednik stranke SNS, da je tri puta biran za gradonačelnika Novog Sada "uz pomoć Zvonka Veselinovića i najbliži prijatelj brata predsjednika Srbije Andreja Vučića".

"Oko 40 pravoslavnih hodočasnika u manastir Banjska 24. septembra bilo je iz Novog Sada. Možda slučajno, istraga bi trebalo da pokaže. Teroristička grupa u bekstvu koju predvodi Milan Radoičić boravi u Raški. Zloglasni MUP Srbije dao im je bijele i crne automobile tipa škoda oktavija", napisao je Kurti.

Dodaje da je prije dvije decenije Zemunski klan vladao Srbijom, a sada je njegovo mjesto, kaže, zauzeo "novosadski klan".

"Zločinci u ratu, zločinci u miru, zločinci u Srbiji, zločinci na Kosovu", napisao je Kurti uz dodatne optužbe na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koga naziva šefom svih šefova, "koji je tu da dokaže da iako zločin diktira državu, u stvari država je ta koja diktira zločin".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 20:38