Аљбин Курти / - РТС
21/09/2021 u 15:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Курти: Одлука о регистраским таблицама није провокација ни дискриминација

Курти: Одлука о регистраским таблицама није провокација ни дискриминација према било коме

ремијер Косова Аљбин Курти је данас на састанку са амбасадорима земаља велике петорке (САД, Велика Британија, Нјемачка, Француска и Италија) и шефом канцеларије ЕУ на Косову изјавио да јучерашња "одлука о увођењу реципроцитета у регистарским ознакама возила није ни провокација ни дискриминација према било коме и да је косовска полиција била и јесте професионална, коректна и ефикасна".

- На састанку коме је присуствовао министар унутрашњих послова Косова Джељаљ Свечља, разговарало се о јучерашњој одлуци у вези са обезбјеђивањем привремених регистарских ознака за возила са српским таблицама приликом уласка на територију Косова - саопштено је из Владе Косова.

Курти је рекао да је јучерашњом одлуком "спроведен закон и обезбијеђен једнак третман за све".

- Посебне јединице су ту само за заштиту граничне полиције и граничних прелаза, јер су тамо на десетине демонстраната блокирали путеве који воде до граничних прелаза у њиховој близини - казао је косовски премијер.

Он је обавијестио амбасадоре о телефонском разговору који је синоц́ водио са потпредсједником Европске комисије и високим представником ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепом Борелом.

Министар Свечља је изјавио да "грађани Србије не морају да се плаше, јер предузете мјере нису против њих нити против било кога другог, и да се полиција не бави националном припадношћу путника већ да штити и поштује све грађане без разлике".

Како је саопштено из Владе Косова, амбасадори и премијер Курти су се сложили да се морају одржати мир, стабилност и безбједност, те да се дијалог са Београдом мора наставити.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:57