/ - фото: Стејт Департмент
25/01/2022 u 16:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лајчак и Ескобар сљедеће недјеље у Београду и Приштин

Ми ћемо заједно са специјалним представником ЕУ Лајчаком наставити да припремамо нову рунду дијалога у Бриселу, навео је Борељ

Изасланик ЕУ за дијалог Београд-Приштина Мирослав Лајчак идуће седмице ће путовати у Београд и Приштину, заједно с помоћником замјеника америчког државног секретара Габријелом Ескобаром, с циљем да се на састанцима с тамошњим политичким вођама поради на томе да се дијалог настави, изјавио је у Бриселу високи представник ЕУ Жозеп Борељ, преноси N1.

Борељ је то рекао послије састанка Савјета за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија и нагласио да „поздравља спремност Србије да се ангажује у дијалогу“, док је упозорио да власти у Приштини „у овом тренутку показују знатну уздржаност да се сједне за преговарачки сто“.

Високи представник ЕУ је на заједничкој конференцији за штампу с премијерком Србије Аном Брнабић и европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем додао да ће „јасно предочити Косову да је дијалог пресудан за напредак на европском путу“.

-Ми ћемо заједно са специјалним представником ЕУ Лајчаком наставити да припремамо нову рунду дијалога у Бриселу, али то ће догодити само ако обје стране спремне да се добију повољни резултати и опипљива остварења-навео је Борељ.

И, како је истакао, "том циљу ћемо ја и Лајчак наставити да радимо с обје стране, а посебно с Косовом које у овом тренутку показује знатну уздржаност да сједне за преговарачки сто".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:08