Лазић / Фото: Независне новине
20/10/2021 u 19:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лажна инспекторка из Бањалуке на превару покрала народ за преко 18.000 еура

Лазић се сумњичи да је варала људе обећавајући им разне донације и помоћ при рјешавању паприрологије

Бањалучанка Данијела Лазић (39) осумњичена је да је починила 11 превара и три пута се лажно представила. те је на превару, за нешто више од годину дана, од грађана на подручју Бањалуке узела око преко 18. 400 еура.

Она је осумњичена да је варала људе обећавајући им разне погодности, донације о помоћ при рјешавању паприрологије, а представљала се да је запослена као инспекторка.

Како пишу Независне новине, Лазић је ухапшена у оперативној акцији усмјереној на расвјетљавање имовинских кривичних дјела.

- Лазић се сумњичи се да је кривична дјела починила у временском периоду од љета 2019. године до децембра 2020. године на подручју Бањалуке, доводећи оштећене у заблуду да ће им омогућити исплату донација, пружити помоћ приликом рјешавања имовинско- правних односа, добијања подстицаја за пољопривреду, представљајући се да је запослена као инспектор Градске управе Града Бањалука и инспектор у Инспекторату Републике Српске - наводе из Полицијске управе Бањалука.

"Независне" су раније писале да је Лазић била пријављена да је од власнице бањалучког козметичког салона узела око 230 еура на име уплата такса за пословне просторе, лажно се представљајући као инспектор.

Наиме, лани се службеницима ПУ Бањалука обратила се О.Ј., власница пословног субјекта из Бањалуке, која обавља козметичке услуге, и пријавила клијенткињу да се у претходном периоду лажно представљала и на тај начин од ње и њене раднице у више наврата узела новац, те да јој је укупно дала 232 еура на име уплата такса за пословне просторе.

Лазић је била и политички активна, а на посљедњим локалним изборима била је кандидат Српске демократске странке за одборника Скупштине града Бањалука.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:36