/ Фото: Стефан Стојановић, Мондо
12/07/2021 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајке Сребренице против фолк диве: Ражнатовићка вријеђа жртве геноцида

Млади у Србији су јако болести од мржње и живе у лажима, тврди Мунира Субашић

Предсједница Удружења "Мајке енклава Сребреница и Жепа" Мунира Субашић изнијела је тврдње да је на годишњицу злочина у Сребреници у том граду у цркви пјевала фолк дива Светлана Цеца Ражнатовић, за коју је казала да је супруга "злочинца Ражнатовића".

Субашић је казала да се тим покушавају "на све начине вријеђати Бошњаци и жртве геноцида".

Такође је нагласила да никоме не жели геноцид који су они преживјели, преноси Дневни аваз.

image

Субашић

Фото: Анадолија

- Ми мајке које 26 година тражимо истину, чекамо правду, могу рећи да смо успјеле. Посебно јер су биле двије пресуде, прва је злочинцу Младићу. Ми не желимо да неко пати, него ко је крив нека одговара. Такође, пресуда Симатовићу и Станишићу, гдје се доказало да је Србија одговорна за геноцид у БиХ. Не постоји ниједна гумица која то може избрисати. Њихови официри су добили да су одговорни за удружени злочиначки подухват - истакла је Субашић.

Kако је додала, све се то десило захваљујући Мајкама и живим свједоцима које су сарађивале са Хашким трибуналом и које су, како је рекла, свједочиле иситну.

- Али нешто ме боли као мајку: млади у ентитету РС, млади у Србији су јако болести од мржње, живе у лажима. Њихови најмилији који су судјеловали у геноциду, њихови очеви, њихови дједови нису им казали послије 26 година праву истину. А наша дјеца живе у љубави, нису направили ниједну освету. То говори колико мајке Бошњакиње желе мир на овим просторима - поручуре Субашић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 16:05