Policija utvrdila da je Vanja ubijena odmah nakon otmice / - FOTO: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI,SCREENSHOT
05/12/2023 u 22:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Makedonski ministar potvrdio: Osumnjičeni za ubistvo djevojčice uhapšen u Turskoj

On je priveden na granici Turske i Sirije, posle raspisane međunarodne potjernice

Makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski potvrdio je da je uhapšen Ljupčo Palevski-Palčo, osumnjičen za otmicu i ubistva Vanje Đorđevske (14) i Panče Žežovskog.

Palčo je osumnjičen da je direktni izvršilac ubistva djevojčice, a još četiri osobe, među kojima je i Vanjin otac, takođe se sumnjiče za učešće u ovom zločinu.

Krivična prijava protiv ove petorke ima više od 100 stranica, rekao je ministar.

- Danas je podignuta krivična prijava protiv pet lica, koja je najavljena juče, jedan za otmicu i ubistvo, trojica za otmicu i pomaganje u ubistvu i jedan za pomaganje u ubistvu. Ono što želim lično da vam kažem, kao čovjek i građanin Sjeverne Makedonije. Od kolega iz Turske smo dobili da je uhapšen glavni organizator i počinilac ovog groznog djela na njihovoj teritoriji. Ovo je bila posljednja karika ovog monstruoznog lanca - navodi ministar Spasovski.

On je ovu petorku opisao kao monstrume, koji su zaprepastili ne samo Sjevernu Makedoniju.

Rekao je i da je za Palevskim po hitnom postupku raspisana takozvana "crvena potjernica" Interpola.

On je rekao da se Palevski nalazi u ekstardicionom pritvoru, te da se sada čeka okončanje procedure nakon koje će biti sproveden u Sjevarnu Makedoniju, gdje će biti "zadovoljena pravda".

Spasovski je ponovio pisanje medija kako je Palevski prvo došao u Srbiji, a potom preko Gradine prešao u Bugarsku, gdje mu je bio organizovan put do Turske, odnosno grada Balikešir.

- Tamo smo stupili u kontakt sa policijom i operativcima koji su nam potvrdili da se on tamo nalazi i kakve su mu namjere, da ide u Istanbul - dodao je on.


Završeno saslušanje oca ubijene Vanje: Negirao umiješanost u otmicu

Vanja Đorđevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živjela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. Istraga se vodi i protiv njenog oca, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o ćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi otac od njegove bivše supruge, a Vanjine majke.

Tjelo devojčice pronađeno je u nedelju 3. decembra u okolini Skoplja.

Istog dana pronađeno je i tijelo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišćen u otmici djevojčice, a policija ga je pronašla zapaljenog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 13:02