zatvor ilustrcaija / - PIXABAY
27/06/2024 u 20:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Masovna tuča u skopskom zatvoru: Pronađeni šrafcigeri, noževi, metalne šipke

U ambulanti zatvora "Idrizovo" u Skoplju, pronađeno je 37 metalnih šipki, 15 noževa, 21 drvena drška, četiri šrafcigera u pretresu posle masovne tuče, saopštilo je ministarstvo pravde Sjeverne Makedonije.

Kako se navodi, u tom pretresu ambaulante najvećeg makedonskog zatvora pronađena su i tri kabla, 12 šrafova, plastični špric sa dvije igle, makaze, komadići razvijenog stakla i tri punjača za mobilne teleone.

Zatvor u Idrizovu kod Skoplja je, nakon jučerašnjeg incidenta u zatvorenom odeljenju ambulante, u kome su povređeni pripadnici zatvorske policije i jedan zatvorenik, posjetio novi ministar pravde Sjeverne Makedonije Igor Filkov.

Tokom razgovora sa direktorom zatvora Zoranom Jovanovskim, ministar je upoznat sa događajem, kao i sa problemima sa kojima se ustanova suočava, prenaseljenošću, nedostatkom adekvatnih prostornih uslova za smještaj, nedostatkom medicinskog osoblja zaduženog za resocijalizaciju.

- Tokom fizičkog obračuna (u ambulanti) pričinjena je veća materijalna šteta. U narednom periodu potrebno je donijeti konkretne mjere za poboljšanje uslova i uslova u zatvorima - piše u saopštenju, uz ocjenu da je situacija u zatvorima alarmantna.

Tuča u grčkom zatvoru: Jedan zatvorenik ubijen, drugi povrijeđen

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 20:52