Zoran Milanović / - (EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI)
20/03/2024 u 17:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović: Uskoro ću biti premijer Hrvatske

Priča sa Ustavnim sudom je danas završena. Bio sam grub, ako treba nastaviću da budem grub. Sve sam rekao, sve je jasno. kazao je Milanović danas novinarima u Rijeci.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima dok je na toj funkciji, objavio je Ustavni sud Hrvatske.

Milanović je poručio da je prije nego što je postao predsjednik Hrvatske bio kandidat 13 partija.

- Ja sam politička osoba, a ne stranka. Uzdržaću se da kažem da će biti premijer, već će umjesto toga reći da će uskoro biti premijer - zaključio je Milanović. 

Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Podsjetimo, Ustavni sud Hrvatske odlučio je da Milanović ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima dok je na funkciji premijera. 

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je da je sa devet glasova za i dva protiv Ustavni sud zaključio da Milanović ne može da bude kandidat na izborima, niti da bude istican kao kandidat za budućeg premijera i da na taj način učestvuje u političkoj kampanji.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je ustavne sudije u toj državi nazvao nepismenim gangsterima, a njihovu odluku da ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, ustavnim pučem.

Milanović je nakon odluke suda ustavne sudije u Hrvatskoj nazvao nepismenim gangsterima, a njihovu odluku da ne može da bude kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, ustavnim pučem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:51