Нова политичка криза у Приштини / - РТРС
03/01/2022 u 20:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Косову због пандемије затворено око 3.000 предузећа

Надамо се да ће Влада изаћи са програмом подршке предузећима за штету која им је нанијета сљедећим шоком, а то је недостатак струје - казао је Краснићи

Због пандемије ковида-19 у посљедње двије године на Косову је затворено око 3.000 предузећа, док је само током 2021. године угашено 1.519, саопштено је из Министарства трговине и индустрије Косова. Већина предузећа која су затворена радила су у сектору трговине на велико и мало, затим у сектору хотела и смјештаја, као и у прерађивачкој индустрији, док се на списку послова у стечају налазе предузећа из области грађевинарства.

Предсједник борда директора Коморе предузетника Косова Скендер Краснићи је за приштинску агенцију Косовапресс.цом изјавио да је као посљедица лошег пословања број затворених предузећа у сталном порасту, као и да се нада да ће Влада Косова одобрити пакет подршке предузећима, због посљедица енергетске кризе.

- Има гашења, али и отварања нових предузећа. То се можда десило због пандемије и због немогућности пословања предузећа у овој ситуацији која није лака. Надамо се да ће Влада изаћи са програмом подршке предузећима за штету која им је нанијета сљедећим шоком, а то је недостатак струје - казао је Краснићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:09