/ PRINTSCREEN FACEBOOK
26/01/2022 u 08:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ненад Периш о кључним питањима истраге: Сигурно није скочио у воду

Матејев отац претпоставља шта је могао бити разлог Матејевог изласка из клуба Готик те кобне вечери

Више од три недјеље траје потрага за несталим Сплићанином Матејем Перишем који је у ноћи 30. на 31. децембра нестао у Београду без трага.

За сваког родитеља нема битније и важније ствари него да сазна истину, каква год она била, а Матејев отац упркос свему и даље не губи наду.

- Ја се надам да ћемо ми Матеја пронаћи. Молим Бога да буде жив. Спреман сам на сваку истину. И то је тако. Вјерујте ми, ја живим за данас. Не живим ни за сутра нити живим за јуче. Молим Бога за сјутра, а живим за данас. Да се данас догоди, да данас дођем до њега, да га данас видим. Кад сам рекао да сам спреман онда мислим да сам вјерник и оно што је Бог одлучио нека тако буде. Тешко ми је и тешко могу то да прихватим, лош завршетак, али у том смислу сам спреман. Молим Бога и надам се да ћу Матеја одвести кући да сједи поред мене у ауту - рекао је Ненад Периш у разговору за Прву српску телевизију.

image

Матеj Периш

Кључна питања истраге

Матејев отац причао је и о кључним питањима у истрази на која још увијек нема одговора.

- Разлог изласка из локала, по мени је битно питање. Јер оно би требало да да одговор на питање гдје је Матеј ишао. И на крају, ако Бог да, гдје је Матеј и стигао. То мислим да је кључно питање које након оног снимка са таксијем је јасно да је он желио негдје да оде, у то сам увјерен. Наравно да и полиција и сви њени припадници раде на расвјетљавању не само тог момента, него и свих осталих момената. Они ништа не искључују - рекао је Ненад Периш.

Матејев отац претпоставља шта је могао бити разлог Матејевог изласка из клуба Готик те кобне вечери.

- Одлазак у апартман, то ми је пало на памет. Новац који је био у апартману можда му је требао новац. Да се нађе са неким, не знам с ким, није ни са ким разговарао на телефон. Да ли је био у некој комуникацији у локалу, не знам, желио је да се са неким нађе. Не знам, стварно не знам. И то је она енигма која ме мучи. Кажем, мислим да је негдје желио доћи, стићи. То ми та ситуација са таксијем показује. Штета што није био слободан за вожњу. Не знам, не знам... - испричао је Матејев отац.

image
ИНСТАГРАМ

Ненад Периш увјерен је да Матеј није скочио у Саву.

- Он сигурно није скочио у воду. Као родитељ мислим да апсолутно није скочио у воду. Да ли се могао оклизнути, да ли је могао, ако је прескочио ону ограду, доскок би био на једној косини за коју мислим да је можда и под 60 степени коса да ли је могао ту склизнути, ударити се... Да ли је то све истина ја то не могу тврдити. Али да је намјерно скочио у воду у то апсолутно не вјерујем. Јер да је због некаквих разлога желио скочити у воду то је могао направити и испред самог локала из којег је изашао. Тако да мени то апсолутно није ни на крај памети и допустите ми да као родитељ кажем да у то не вјерујем - рекао је Периш и додао:

- Матеј је момак према којем ја као отац, желећи му најбоље, нисам имао никакву примједбу или да му кажем немој тако него овако. Увијек тата жели боље, ја гледам свијет на други начин него он. Он је био момак који је завршио факултет, отишао из Сплита у Загреб, сам ријешио становање, дошао до краја наравно уз нашу подршку и жељу. Није му било тешко да ради цијело љето од петог мјесеца до десетог. Имао је дјевојку своју. Не знам шта бих вам рекао. Момак који је потпуно нормалан. Ја као отац могу рећи да је пристојан. Тешко ми је о томе говорити - испричао је Ненад Периш о свом сину.

Осврнуо се и на бројне спекулације о овом случају.

- Ја имам свој проблем. Тако да ме ништа не може толико додатно узнемирити. Има и тако неких полуинформација које збуњују, да кажем тако благо, које можда додатно праве некакве боли некоме ко то чита, мојој породици и пријатељима. Само ћу рећи да не дао Бог никоме да буде у оваквој позицији у којој сам ја и да искуси како то изгледа - рекао је Ненад Периш.

Матејев отац одбацује приче о дроги.

- Ја апсолутно познајем моје дијете и ја му вјерујем. Ја му апсолутно јерујем и сходно томе није ме упште брига шта пишу. Истина ће доћи и једино ће ме истина довести до мога Матеја. Никоме не замјерам ништа. Немамо информацију ону коју сви чекамо, а то је гдје је Матеј. Истина је такође да немамо ни оних додатних чињеница које би нас могле довести до коначне ситуације и коначног одговора. И то је оно што ствара неизвјесност на коју немам одговора - рекао је Периш и додао:

- Ништа му не бих рекао. Само бих га загрлио и то би било то. Ништа не треба да ми каже, само да дође - рекао је кроз сузе Ненад Периш.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:20