Фото: Н1 / - Фото: Н1
20/01/2022 u 22:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нешић: Изетбеговић да заборави на луде снове о БиХ без Срба

Србима жели да укине Републику Српску, а њихове легитимне заштитнице и матице жели удаљити из приче о БиХ, сматра он.

Предсједник ДНС- Ненад Нешић рекао је да је Бакир Изетбеговић главни кочничар у држави и да треба да заборави на "луде снове о Босни и Херцеговини без Срба и Републике Српске", пише Avaz.ba.

Он сматра да је Изетбеговић главни кочничар БиХ док Хрватима бира “лажног члана Предсједништва”, Србима жели да укине Републику Српску, а њихове легитимне заштитнице и матице жели удаљити из приче о БиХ.

- И само неко ко не жели мир него сукобе, неко ко не жели напредак него мржњу и неко ко мрзи друге народе осим свог то не разумије, а тај неко је Бакир Изетбеговић - рекао је Нешић.

Изетбеговићу је поручио да је свим Србима Република Српска изнад свега и сваке политичке разлике, те да заборави на “луде снове о БиХ без Срба и њихове Републике”.

Према његовим ријечима, избори у БиХ су ове године и бошњачки народ има шансу да гласањем покаже да се разликује од оног који себе сматра њиховим вођом, бави се мржњом према Србима и Републици Српској и губи разумијевање сваког озбиљног међународног фактора, укључујући и Турску.

Нешић је истакао да је веома важно и добро да Хрватска, Србија и Турска имају жељу да, разумијевајући равноправне интересе сва три народа, помјере са мртве тачке рјешавање политичке кризе у БиХ, саопћено је из ДНС-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 08:22