ФОТО: КОСОВА 24/ - РС / - ФОТО: КОСОВА 24/ - РС
27/11/2021 u 09:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нови детаљи убиства код Дечана: Полициjа вjеруjе да jе мета напада била одређена особа

Предсjедник општине Глођане Мустафа Сељмани изjавио jе ноћас медиjима да jе према првим информациjама, непозната маскирана особа изашла jе из засjеде и пуцала из калашњикова

Стижу и први детаљи о могућем мотиву тешког злочина коjи се догодио синоћ на путу Дечане-Глођане, (око 19 часова, између села Шаптеj и Глођана), када jе, како се претпоставља, маскирана особа отворила ватру на аутобус у коjем су се превозили ђаци, убивши два ученика и возача. Возач аутобуса jе преминуо на лицу мjеста, док су два ученика (2003 и 2004. годиште) преминула на путу према болници у Пећи. Наjмање jедна особа jе рањена али се она налази ван животне опасности, јавља Нова.рс.

Полициjа не вjеруjе да се ради о терористичком чину, већ су шансе заправо да jе мета напада била „одређена особа“.

- Нема разлога да вjеруjемо да у овом случаjу имамо посла са терористичким нападом на аутобус. Могуће jе да jе мета напада била нека одређена особа у овоj области. Рањена особа jе ван животне опасности. Полициjа jе на мjесту злочина. Озбиљни тимови су на лицу мjеста. Сви трагови се истражуjу, сви смо овдjе на лицу мjеста - казао jе замjеник командира полициjе у Пећи Ветон Ељшани (Елсхани).

Како jе Коха jавила рано jутрос, директор аутобуске станице у Ђаковици Фљамур Бићури потврдио jе за оваj медиj да jе компаниjа „Ерблини”, чиjи jе аутобус нападнут у Глођану у петак, саобраћала на линиjи Ђаковица-Дечане, преноси Коссев.

У истрази се сада спомиње сукоб возача аутобуса на аутобуским линиjама са jедним од ривала. Међутим, Биц́ури то ниjе могао да потврди.

Предсjедник општине Глођане Мустафа Сељмани изjавио jе ноћас медиjима да jе према првим информациjама, непозната маскирана особа изашла jе из засjеде и пуцала из калашњикова.

- Возач jе био мртав и ово двоjе дjеце смо одвезли у болницу, али ниjе било знакова живота - рекао jе Сељмани, преноси Бота сот.

У Дечанима jе повећано присуство полициjе. Како jављаjу медиjи полициjски тимови су на више мjеста, а тамо су били полициjски званичници, укључуjући и косовског министра унутрашњих послова Џељаља Свечљу и директора Самедина Мехметина.

Генерални директор косовске полициjе Самедин Мехмети изjавио jе да се истрага о нападу на аутобус у Глођану, у коjем су погинуле три особе, тренутно води на два или три колосjека.

- На терену су све релевантне jединице. Тренутно имамо два или три колосjека на коjима радимо, али не можемо да дамо детаље jер jе истрага у почетноj фази - рекао jе Мехмети, преноси Кљан Косова.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 03:25