Милица Војиновић Фото:Нова С
23/07/2021 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новинарка КРИК-а: Беливук имао заштиту власти, Данило Вучић пријатељ са једним чланом ове екипе

Такође, битна веза ове групе у полицији био је Ненад Вучковић Вучко који је био и њихов контакт са тадашњом секретарком МУП-а Дијаном Хркаловић, наводи она

Милица Војиновић, новинарка КРИК-а објавила је транскрипт разговора тужиоца за организовани криминал и Вељка Беливука званог Веља Невоља, осумњиченог за извршење најтежих кривичних дјела, у коме се наводи да је вођа навијача радио по налогу највиших државних функционера, међу којима је и председник Србије Александар Вучић.

У интервјуу за портал Nova.rs, Војиновић каже да докле год се везе између државе и ове криминалне групе не испитају у потпуности, можемо са правом да се бринемо да ће ову групу замјенити нека друга, која ће, такође, служити власти за контролу хулигана.

-О групи Вељка Беливука писали смо од 2016. године. Једно од првих наших открића било је када је моја колегиница Бојана Павловић успјела да докаже да је убијени Александар Станковић звани Сале Мутави био на трибини у тренутку када је требало да буде у затвору пошто је осуђен за диловање дроге јер му је суд без довољно доброг разлога одлагао одлазак у затвор. Станковић је био шеф ове групе до свог убиства након чега је Беливук преузео вођство. Годинама смо писали о контроверзним ослобађањима Беливука и чланова ове групе којима се судило за различита кривична дела, па и за убиство, као и о њиховим везама са људима из власти-казала је она.

Са каквим сте се све притисцима сусрели и какве реакције овога пута очекујете?

„Управо због тога што смо се бавили овом криминалном групом и док она није била актуелна, односно у време када су се таблоиди, али и представници власти правили да она не постоји, потпуно је нереално то што су представници власти покушали да нас дискредитују тако што су нас повезивали са овом екипом. У марту након што смо председнику поставили питање о генералном секретару Владе Новаку Недићу и његовим везама са Беливуковом бандом, таблоиди су недељама објављивали најгнусније лажи о нашој наводној повезаности са њима, а исто су понављали и посланици СНС-а у скупштини, па и сам председник Вучић.

-Ми смо раније открили везе које је ова група имала у полицији и политици. Наиме, били су блиски са генералним секретаром Владе Новаком Недићем са којим су Беливук и други чланови групе вјежбали пуцање на државном војном стрелишту, како је то пријавио Војни синдикат Србије. Ово није могло ни да се провјери јер су докази о њиховој посјети том стрелишту мистериозно нестали. Новак Недић је Беливукову групу користио и да преузме контролу над управом фудбалског клуба Партизан, што је испричао бивши потпредседник овог клуба Владимир Вулетић. Такође, битна веза ове групе у полицији био је Ненад Вучковић Вучко који је био и њихов контакт са тадашњом секретарком МУП-а Дијаном Хркаловић. На крају, и предсједников син Данило Вучић је пријатељ са једним чланом ове екипе о чему сведоче њихове заједничке фотографије. Нажалост, улога ових људи није до сада испитана, нити су обухваћени истрагом против Беливука на било који начин-казала је она између осталог.

Општирнији интервју можете прочитати ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:44