/ - FOTO: UNSPLASH
13/12/2023 u 15:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odložen sastanak NATO-a u Sarajevu

Za sada nisu poznati razlozi za odlaganje sastanka, a nepoznati su i potencijalni datumi kada bi sastanak mogao da bude organizovan naredne godine

Iako su ambasadori zemalja članica NATO-a trebalo da održe veliki sastanak u Sarajevu sredinom decembra, sastanak je odložen za narednu godinu, prenosi B92.

Sastanak ambasadora zemalja NATO-a trebalo je da se održi u Sarajevu 14. i 15. decembra, a planirano je da mu prisustvuje i zamjenik generalnog sekretara vojno-političkog saveza Mirčea Geoan.

Za sada nisu poznati razlozi za odlaganje sastanka, a nepoznati su i potencijalni datumi kada bi sastanak mogao da bude organizovan naredne godine.

Podsjetimo, krajem novembra generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posetio je Sarajevo i održao niz sastanaka sa vojnim i političkim zvaničnicima u zemlji.

- Zabrinuti smo zbog secesionističke retorike i podela, kao i zbog spoljnog uticaja, posebno iz Rusije. Ovo prijeti da potkopa stabilnost i oslabi reforme. Svi lideri moraju da rade na jedinstvu i moraju da rade na napretku - rekao je Stoltenberg tokom sastanka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 15:18