/ - SHUTTERSTOCK
11/08/2023 u 19:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Otkriven motiv krvavog pira: Sulejmanović ubijao iz osvete

Krvavi pir Sulejmanović je započeo u jednoj vikendici, gdje je ubio svoju ženu, prenoseći sve preko društvene mreže Instagram

Mještani Gradačca, ​​a posebno svjedoci, u šoku su i nevjerici nakon okrutnog čina Nermina Sulejmanovića, koji je ubio tri osobe, tri ranio, a potom se ubio. On je građanima poznat po svom ponašanju od ranije, a sa ljudima koje je ubio, tačnije sa ocem i sinom koje je hladnokrvno lišio života, bio je u sukobu od ranije.

Krvavi pir Sulejmanović je započeo u jednoj vikendici, gdje je ubio svoju ženu, prenoseći sve preko društvene mreže Instagram.

Prema dosadašnjim saznanjima istrage, on je nakon toga sjeo u svoj automobil, krenuvši prema centru Gradačca, ​​u namjeri da nastavi sa krvavom osvetom.

Zaustavio se u blizini restorana, nakon čega je sa više hitaca iz pištolja teško ranio mladića. Taj 23-godišnjak preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje su ga ljekari pokušali reanimirati.

Tužilaštvo: Sulejmanović prije tri dana prijavljen za nasilje u porodici, osuđivan za pokušaj ubistva

- Sve se desilo za nekoliko trenutaka. Izašao sam iz svog objekta da uslužim mušteriju, nakon čega je on stigao sa automobilom. Vrlo brzo je ispalio dva hica u pravcu čovjeka koji je bio u drugom automobilu, nakon čega se udaljio - kaže jedan od očevidaca.

Nakon toga, Sulejmanović je otišao na drugu lokaciju gdje je ubio još jednu mušku osobu. Kasnije je utvrđeno da je on otac čovjeka kojeg je ranije ubio u blizini restorana.

- Oni su od ranije u sukobu. Započeli su neki zajednički posao u kojem nisu uspjeli, imali su nesuglasice. Oni su dodatno produbljeni određenim nesuglasicama koje su imali u privatnom životu, a to je zapravo oblik njegove osvete - kaže očevidac.

Nakon trostrukog ubistva i ranjavanja tri osobe, od kojih je jedan policajac, Sulejmanović se udaljio iz grada i izvršio samoubistvo na lokalitetu naselja Ledenice. Nešto prije toga, uživo je razgovarao sa svojim pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

Odbjegli ubica uživo na Instagramu: Imam još ljudi za ubiti, upozorio sam sve

- Sulejmanovića nisam lično poznavao, ali mogu da kažem da je njegovo ponašanje bilo neprimjereno, prema onome što sam vidio na ulicama grada. Svi smo bili veoma uznemireni tokom cijelog dana. Trebaće vremena da se smirimo - kaže jedan mještanin Gradačca, prenose Novosti.

Ministar unutrašnjih poslova TK Hajrudin Mehanović rekao je da je dosadašnjom istragom utvrđeno da je Sulejmanović ciljano ubijao ljude iz osvete.

- Ovo je jedan od najtežih dana za Gradačac u kontekstu bezbjednosti, ali i u kontekstu složenosti policijskog posla - kaže Mehanović.

Sulejmanović je, kako je rekao, od ranije poznat policiji po kriminalnom i društveno neprihvatljivom ponašanju.

- Istraga će pokazati kakve su veze postojale između osoba koje je ubio, izuzev policajca koji je ranjen na dužnosti. Takođe je do sada utvrđeno da nije imao dozvolu za oružje - naglašava ministar policije.

On navodi da su u poteru za Sulejmanovićem bile uključene i druge policijske agencije, među kojima su Policija Brčko distrikta, SIPA, OSA, FUP i MUP Republike Srpske.

Vlasnik teretane spasio bebu od oca ubice: "Prizor je bio jeziv"

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 01:26