Несрећа у Окучанима / - Твитер
23/10/2021 u 12:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Откривен узрок стравичне несреће у Хрватској у којој је страдало троје српских држављана

Ухапшен је возач камиона Армин Б., држављанин Босне и Херцеговине који је управљао камионом хрватских регистрација

За стравичну саобраћајну несрећу која се догодила у петак код Окучана, а смртно је страдало троје држављана Србије, ухапшен је двадесетпетогодишњи возач камиона Армин Б.

Ријеч је о држављанину Босне и Херцеговине који је управљао камионом хрватских регистрација, а разлог судару са аутомобилом "рено" у којем су били српски држављани је неприлагођена брзина камиона.

Тако је дошло до фронталног судара у којем су погинули возач, тридесетосмогодишњи Д.П., а у возилу су били његова мајка (57) и брат (35). Полиција не открива идентитет погинулих, али је одмах успостављен контакт са породицом у Србији.

Возач камиона са регистрацијом Пуле ухапшен је и биће у притвору до даљњега, а подигнут ће се и казнена пријава због изазивања ове тешке несреће. У лошем је психичком стању, свјестан да је скривио несрећу у којој је погинуло троје људи, а ако суд процијени да је изравни кривац чека га дугогодишња затворска казна. Истражни затвор је одређен јер је ријеч о страном држављану, па постоји опасност од бјекства или понављања истог дјела.

Возач камиона је управљао теретмним возилом са приколицом на спрат која је предвиђена за превоз аутомобила и возио је према Загребу. Прешао је у једном тренутку у супротни правац и сударио се са "реноом". Теретно возило је ударило у заштитну ограду, а затим у предњи дио "реноа", а на крају и у задњи део аутомобила. Послије несреће "рено" је био посве уништен и смрскан. На лицу мјеста алкотест није показао да је возач конзумирао алкохол, али су обављена и додатна испитивања.

Ријеч је иначе о дјелу аутопута где су честе несреће, а било је то тако и прије него што је изграђен модерни аутопут. Полиција је и у овом случају утврдила да се радило о неприлагођеној брзини вожње теретног возила, а то је иначе и најчешћи разлог несрећа на овом дијелу аутопута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:13