PETAR PETKOVIĆ / - PETAR PETKOVIĆ - FOTO: YOUTUBE KOSOVO ONLAJN
05/08/2024 u 16:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Petković: Kurti direktno provocira ratni sukob, a sve naočigled međunarodne zajednice

Pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u koordinisanoj i protivpravnoj akciji upali su danas u prostorije Pošte Srbije u sve četiri opštine na sjeveru Kosova, kao i u prostorije Trezora Poštanske štedionice u Leposaviću.

Na ovaj način Kurti direktno provocira ratni sukob i očigledno je da želi da izazove sukobe na terenu po svaku cijenu, a sve naočigled međunarodne zajednice, navodi u saopštenju direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Kako Petković dalje ističe "Kurtijevi nasilnici su jednostrano i mimo svih sporazuma zaposeli prostorije Pošte u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku", prenosi Kosovoonline.

-Riječ je o novoj krizi u režiji Aljbina Kurtija koji na ovaj način hoće da protjera sve Srbe sa Kosova i Metohije uskraćujući im sva osnovna ljudska prava, zastrašujući ih i planski im onemogućavajući normalne uslove za život. Na djelu je brutalno kršenje sporazuma i ova akcija Prištine izvedena je suprotno sporazumu o telekomunikacijama iz 2015. godine u kome se jasno kaže da će se sva pitanja poštanskih usluga rešavati isključivo u okviru dijaloga. Konkretno, Akcionim planom o telekomunikacijama iz 2015. godine dogovoreno je u tački 5. da su se obje strane saglasile da će o poštanskim uslugama razgovarati u kasnijoj fazi Dijaloga- kaže on. 

Direktor Kancelarije za KiM navodi da nakon ukidanja dinara i zatvaranja filijala Poštanske štedionice, Kurti se obrušio na funkcionisanje Pošte Srbije, želeći da Srbe ostavi bez ikakvih sredstava za život, a radnike na ulici. 

- Neka se međunarodna zajednica dozove upamet, jer dok se oni oglase i preduzmu korake iz svoje nadležnosti na prostoru Kosova i Metohije kako bi zaustavili Kurtija u njegovom rušilačkom pohodu, svi Srbi će ili biti protjerani ili pohapšeni, a sve tekovine i dogovori iz Dijaloga zgaženi i poništeni. Ako je to ono što žele i što nam poručuju svojim pasivnim stavom, neka nam tako jasno i kažu- piše u saopštenju Petra Petkovića dostavljenom medijima.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 18:15