Милорад Додик / - РТРС
18/10/2021 u 10:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Писмо новинара Додику: Ти си највеће проклетство за Србе у последњих 100 година

Сваки пут када ти поменеш православље, православаца је све мање; Сламају се као покошено снопље, наводи у писму

Реакције на хушкачке наступе Милорада Додика се не смирују. Међу оника који указују на погубност Додиковог говора, али и дјеловања је бањалучки новинар Слободан Васковић, преноси сарајевско "Ослобођење", преноси Nova S.

У реакцији, формулисаној као писмо упућено Додику, тврди, између осталог, како сваки пут када спомене угроженост Срба, лидер СНСД-а додатно допринесе њиховом нестанку.

Васковићево писмо Додику, које се налази на његовом блогу:

Мораш да идеш. Већ увелико касниш. Ти си највећи непријатељ Срба; Непријатељ Но 1! Гори од сваког српског непријатеља у задњих 100 година. Ти си немилосрдни, бескрупулозни, отровни истребљивач српског народа!

Сваки дан твог боравка у БиХ, Републици Српској, је нови дан страдања Срба, као народа и сваког Србина појединачно. И сваког човјека, ма како се звао и које вјере био, који живи у држави.

Сваки пут када ти поменеш заштиту Срба, они су још угроженији; Падну нове српске главе – било од болести, било од дрога којима их твоји саучесници трују, било од немаштине, било од терора који над Србима спроводиш, заједно са злочинцима којима си окружен.

Сваки пут када ти поменеш православље, православаца је све мање; Сламају се као покошено снопље! Сваки пут када лажно устврдиш да си ти Србин и православац – богохулиш, а твоју бласфемичност плаћа народ данком у душама. Ти си највеће проклетство за Србе које им се десило у последњих 100 година и које је спремно да народ биолошки уништи. Сваки твој поступак је нови круг физичког нестанка дјела народа; Свака твоја ријеч је мач која одсјече нову српску главу.

Требаш да идеш, јер ти ниси Србин, нити православац. Ти си, једноставно, зло, које нема ни нацију ни вјеру; Зло које је спремно да уништи све само како би доказало да је зло, јер је то једини начин на који се остварујеш – злом.

Већ си вековно зло; Стогодишње проклетство које ниједан народ није заслужио, ма какав био, макар најлошији био. Срби нису најбољи, али ни најлошији, а ти их представљаш и чиниш најмонструознијим.

Чиниш све да проклетство буде потпуно, зло апсолутно остварено; Чиниш све како би Срби нестали из БиХ, како би им се сваки траг затро, замео, избрисао и већ си мнного на том пројекту истребљења учинио – отишло је преко 300.000 Срба из БиХ, а ти настављаш да их изгониш, прогониш, терајући их у духовну и сваку другу биједу, ликвидираш.

Оне који о(п)стају у БиХ не престајеш, садистички, да мрцвариш, сатиреш – већ си огромну већину довео у статус апсолутног сиромаштва, од којег је тек микрон до нестанка. Уништио си изворе нације, тешко их затровао, требаће вијек да се опораве. Ако уопште има наде да ће народ имати тај вијек, да неће нестати пре његовог почетка.

Тај вијек почиње твојим одласком; Сваки дан твог останка у РС, Бакинцима, било гдје на територији БиХ, је нова година удаљавања од почетка тог века опоравка народа. Уништио си здравље, образовање, културу нације; Сваку породицу, као матичну ћелију нације, ти си тешко оштетио, скрунио до ивице нестанка.

Зло је заразно; Заразио си многе око себе, како би саучествовали са тобом у истребљењу комплетног народа; Српског! Гори си од сваке пандемије, а ову посљедњу, вирусну, искористио си да се додатно обрачунаш са народом – трујући га на све могуће начине.

Сада спремаш коначно решење за Србе – намераваш их затворити у Гулаг који си од Републике Српске направио; Гулаг, ограђен злом које исијаваш; Изоловати и учинити све како би били у концлогору, којим командујеш, поништени; Натерани да оду; Присиљени да умру; Како би заувек нестали!

Уколико народ жели да преживи, а ти не одеш, мораће наћи начин да те отјерају; Ако то народ не учини починиће самоубиство с предумишљајем; Што је наставак убиства народа с предумишљајем, злочина који чиниш из дана у дан, из сата у сат, из минута у минут – стоки у писму бањалучког новинара Слободана Васковића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:52