Андреј Пленковић / -РТРС
01/09/2021 u 16:37 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пленковић: Није планиран билатерални састанак с Вучићем

На маргинама Форума Пленковић је данас разговарао са косовским премијером Аљбином Куртијем, а требало је да се састане и са премијером Црне Горе, али је црногорска делегација отказала долазак

Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је данас на Бледу гдје учествује на Стратешком форуму о будућности Европе да неће имати билатерални састанак са предсејдником Србије Александром Вучићем током тог скупа, али да верује да ће се срести, преноси Nova. rs.

Како је прењела агенција Хина, на маргинама Форума Пленковић је данас разговарао са косовским премијером Аљбином Куртијем, а требало је да се састане и са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем, али је црногорска делегација отказала долазак.

Хрватски премијер састаће се на Бледу и са премијерима Словеније и Мадјарске, Јанезом Јаншом и Виктором Орбаном, као и с предсједником Еуропског савета Шарлом Мишелом.

Уочи Форума Пленковић је рекао да су током Јаншиног мандата Хрватска и Словенија „успоставиле сјајан дијалог, одличну комуникацију и сарадњу“.

-Привредни односи, туризам, отворена питања – све се решава на задовољство обе земље… Хрватска и Словенија једним су зрелим приступом довели односе у једну јако, јако добру фазу- додао је хрватски премијер пред почетак скупа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:06